Sponsoring

Voor het terughalen van de Gofferttrein is in eerste instantie vooral geld nodig. De stichting heeft met de huidige Zweede eigenaar goed contact. Door de eigenaar is al een verkoopintentie uitge­spro­ken. Ook over de prijs is inmiddels voldoende dui­de­lijk­heid. Om die reden is de Stoomgroep begin 2017 aan de slag gegaan met het werven van de benodigde fondsen. Op deze pagina leest u hoe u met uw bedrijf sponsor kunt worden.

Sponsor worden?

Momenteel zijn wij nog op zoek naar sponsoren. U kunt met uw bedrijf sponsor van de Stoomgroep worden. We bieden daarvoor verschillende mogelijkheden. In onze sponsorprospectus zijn deze overzichtelijk terug te vinden.

Waarom sponsoren?

Maar waarom zou u sponsor worden? We hebben de belangrijkste voordelen voor u op een rijtje gezet:

 • Imago en maatschappelijke betrokkenheid
  Het sponsoren van een initiatief als het onze straalt direct af op het imago van uw organisatie. Door als sponsor op te te treden, laat u zien dat uw organisatie midden in de maatschappij staat en goede initiatieven een warm hart toedraagt. Het onderschrijft dat het in uw organisatie niet alleen om geld, maar ook om waarde gaat.
 • Vergroten van de naamsbekendheid
  Als sponsor valt u op. Een groot publiek zal de naam van uw organisatie tegenkomen op uitingen van de Stoomgroep, op het perron en bij de remise. Dat zal de naamsbekendheid van uw organisatie zeker ten goede komen. Bovendien: het Gofferttreintje wordt door bijna iedereen als zeer positief ervaren en door uw merk met dat treintje te verbinden, zal uw naam ook positiever worden ervaren.
 • Netwerken
  Alle sponsorpakketten bevatten mogelijkheden om het treintje in te zetten voor uw eigen netwerk. Een ritje op de authentieke stoomtrein is een mooie manier om het ijs te breken en uw relaties een unieke ervaring aan te bieden. Daar zal nog lang over nagepraat worden!
 • Belastingvoordeel
  Stichting Stoomgroep de Goffert is een algemeen nut beogende instelling (ANBI). Dat betekent dat giften aan de stichting volledig van de winst mogen worden afgetrokken. Dat scheelt dus in de omzetbelasting van uw bedrijf.
 • Omdat het een goed gevoel geeft
  Hoewel sponsoring eigenlijk altijd voor veel positieve effecten zorgt voor de sponsors, is er natuurlijk ook altijd een niet-economisch, niet-rationeel aspect aan sponsoring: een bijdrage leveren aan een mooi initiatief geeft ook gewoon een goed gevoel. Of u nu van treinen en techniek houdt of het heel mooi vindt om jong en oud op een treintje plezier te zien hebben: gevoel telt ook!

Sponsorpakketten

Om het overzichtelijk te houden, bieden we 3 sponsorpakketten aan. We duiden deze aan als brons, zilver en goud. Daarnaast is een afzonderlijk pakket voor een eventuele hoofdsponsor.

De belangrijkste eigenschappen van de drie pakketten kort op een rijtje:

 • Brons – € 495
  Vermelding als sponsor, 1 gratis seizoenskaart en een gratis VIP-rit.
 • Zilver – € 995
  Vermelding bij perron, naamgeving overweg, 3 seizoenskaarten en 2 VIP-ritten.
 • Goud – € 1950
  Grote vermeldingen, naamgeving van een wagon, 5 seizoenskaarten en 3 VIP-ritten.

De hoofdsponsor krijgt nog een aantal unieke extra’s:

 • Vermelding van de naam op de locomotief
 • Het logo op alle treinkaartjes
 • Prominente vermelding op site, kleding, perron en remise

Een en ander is samengevat in onze sponsorprospectus. Voor meer informatie kunt u een mail sturen naar [email protected] of bellen met 06-10693447.

Reacties zijn gesloten.