Stand van zaken per 5 mei 2020

Beste mensen,
Het Corona virus heeft voor een spoor aan negativiteit en vertraging gezorgd. Festiviteiten die wij op de planning hadden staan zoals het Kidsfest , Joubertstraat op stelten en Kion kinderfestival gaan helaas niet door. Stoomgroep de Goffert zal zich niet presenteren tot half September 2020. Uiteraard presenteren wij wel de vooruitgang van ontwikkelingen op de website en Facebook-pagina en houden wij u daarvan op de hoogte!

Statiegeld-acties bij supermarkten blijven wel doorgaan.

Ondanks alles blijven wij als Stichting enthousiast bezig om het overleg bij gemeente, provincie en bedrijven voort te zetten, zodat de trein uiteindelijk op de rails terecht komt.

Stoomgroep de Goffert blijft zich daar sterk voor in zetten, maar we realiseren ons dat dit niet zonder slag of stoot zal gaan. Ook wordt nog onderzoek gedaan naar enkele knelpunten bij de aanleg van het tracé. Daarbij hoort ook een boom-effect-analyse.

De stand van zaken is als volgt:

-Zoals u weet is de stoomtrein al een tijdje in Nederland en we willen het goed onderhouden en uiteindelijk laten keuren (evenals de rails). De stoomtrein willen wij aanmelden als mobiel erfgoed, daar opvolgend zullen wij ons richten op aanvragen van subsidies bij diverse fondsen. De stoomtrein en tender staan bij de kinderboerderij en de overige materialen zijn overgebracht en gestald bij Cycloon post te Nijmegen.

-De tekening van de architect voor het ontwerp tracé voor de spoorbaan en de remise zijn reeds gemaakt. De voorlopige kostenbegrotingen zijn aangevraagd!

-Ondanks de mooie giften, moet er nog veel gedaan worden en meer geld komen om de plannen daadwerkelijk uit te kunnen voeren. Daarvoor zijn wij op zoek naar donateurs en sponsoren (bedrijven).

Verder zijn wij naarstig op zoek naar een reparatie/werkplaats voor het rijklaarmaken van de trein en het repareren van de rails.

Vrijwilligers en technische mensen zijn meer dan welkom! Uiteraard is iedere bijdrage zeer welkom.

Helpt u ons mee, om de droom van ieder kind, maar ook volwassenen te verwezelijken?!

Wat kunt u doen om ons te helpen:

-Heeft u ideeen of bent u geinteresseerd om vrijwilliger van de Stoomgroep te worden? Meldt u zich dan aan op [email protected]

-Wilt u donateur worden? : kijk op www.stoomgroepdegoffert.nl

-Storten van een vrijwillige bijdrage.

Remise voor-aanzicht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *