Stand van zaken per 5 februari 2021

Beste donateurs en volgers,

Het is al weer enige tijd geleden dat wij u hebben geinformeerd over de stand van zaken rondom stoomlocomotief Rollecate.

Hieronder volgt een update:

In mei 2020 hebben wij u gemeld dat de locomotief aangemeld zal worden als mobiel erfgoed, waarna er subsidie aanvragen zullen volgen bij diverse fondsen.

Het verzamelen van alle algemene en technische informatie en de geschiedenis over de trein, die nodig is om de locomotief als mobiel erfgoed aan te melden, is nog niet volbracht. De geschiedenis moet per periode worden vermeld, waar en wanneer de locomotief gereden heeft. Er is contact opgenomen met archieven van gemeenten. Uit enkele archieven hebben wij inmiddels informatie verkregen, maar nog niet allemaal. Hier ligt voor de stichting nog een uitdaging.

In augustus 2020 hebben wij u gemeld dat de locomotief een inspectie heeft ondergaan. De restauratie van de locomotief, de tender en de wagonnetjes is nog niet gestart. Overleg met de restaurateur over de definitieve kosten heeft nog niet plaatsgevonden.

Kort samengevat wil de stichting proberen om de nog ontbrekende informatie, die nodig is voor het Mobiel Erfgoed, zo snel mogelijk in haar bezit te krijgen, zodat de aanmelding kan worden gedaan. Vervolgens zullen er dan subsidie aanvragen bij fondsen worden ingediend.

Met de bouw van de remise en de aanleg van de rails kan pas worden begonnen als de financiering daarvoor compleet is.

In aanloop naar de voltooiing van deze financiering zal er contact gevoerd worden met de gemeente. Ook zullen wij een oproep doen om vrijwilligers te werven. Vrijwilligers die in het verleden al hebben gereageerd, zullen wij opnieuw benaderen. Collectes door de stichting zullen voorlopig NIET worden gelopen. Statiegeldacties zullen bij het ingaan worden aangekondigd zoals u gewend bent.

Wij blijven er als stichting voor gaan! Wij zien graag dat stoomlocomotief Rollecate weer zijn rondjes gaat maken rondom de kinderboerderij in het Goffertpark.

Hint: Wordt ook lid van onze Facebookpagina Haal het Gofferttreintje terug en like en deel dit bericht op de Facebookpagina. Er komt binnenkort iets leuks.….. Blijf ons volgen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.